La guia definitiva per visitar les coves de Batu a Kuala Lumpur (2022)


Road Affair és compatible amb els lectors i pot guanyar comissions de les compres fetes a través dels enllaços d’aquest article.

Kuala Lumpur, la capital de Malàisia, és una metròpoli moderna amb molt a oferir als turistes. Al costat de les emblemàtiques Torres Petronas, una de les atraccions més populars de Kuala Lumpur són les distintives coves de Batu. Aquest impressionant i distintiu complex de temples pot estar lluny del centre de la ciutat, però realment t’estàs perdent si no visites les coves de Batu mentre estàs a Kuala Lumpur.

Per mostrar-vos què té d’especial les coves de Batu i com és millor anar-hi per visitar-les, hem recopilat molts consells i informació en aquesta guia de les coves de Batu.

Breus antecedents de les coves Batu

Abans de submergir-nos en la logística de la visita i el que hi ha per veure a les coves de Batu a Malàisia, pot ser útil fer una breu visió general del complex. Les coves Batu són una sèrie de coves entre turons de pedra calcària al districte de Gombak, al nord de Kuala Lumpur, i combinen un paisatge natural interessant amb un lloc de culte important i algunes vistes sorprenents.

Tot i que els turons són considerables i força pintorescs, el que els fa especials és que són la llar d’un dels santuaris hindús més grans i populars del món fora de l’Índia. Però no sempre hi havia un santuari a les coves, i durant força temps va ser utilitzat pels indígenes locals i els colons xinesos per recollir guano de ratpenat. Les coses van canviar, però, quan el naturalista nord-americà William Hornaday va donar a conèixer les coves a la comunitat internacional el 1878.

Una mica més d’una dècada després, van cridar l’atenció de K. Thamboosamy Pillay, líder de la comunitat hindú tàmil a Malàisia. El 1891, va fer construir un santuari al déu hindú Lord Murugan dins de la més gran de les coves, i l’any següent, es va celebrar el festival hindú de Thaipusam al lloc. Aquest dia els pelegrins encara vénen a les coves Batu per a la festa.

Bonica vista de les escales de colors de les coves de Batu, Kuala Lumpur, Malàisia
Khoroshunova Olga / shutterstock.com

Millor moment per visitar les coves de Batu

Hi ha diverses consideracions per triar el millor moment per visitar les coves de Batu i Kuala Lumpur. Pel que fa al clima, la posició de la ciutat prop de l’equador i el seu clima tropical no varien gaire les temperatures mitjanes. En lloc d’això, cal tenir en compte les estacions dels monsons de la regió. Kuala Lumpur experimenta les seves pluges més intenses durant els mesos de març i abril, de manera que entre maig i juliol es considera àmpliament la millor època per visitar la ciutat.

No obstant això, val la pena tenir en compte que les coves de Batu són un lloc hindú i, per tant, són fonamentals per als festivals hindús, inclosa la celebració anual de Thaipusam. Aquest festival de tres dies sol tenir lloc a finals de gener o principis de febrer i compta amb processons i grans multituds de pelegrins. Això pot ser bo o dolent, depenent del que vulguis experimentar.

Pel que fa al millor moment del dia per visitar, en general és millor abans. Les portes s’obren a les 6 del matí, i es pot esperar que estigui lliure d’altres turistes durant les primeres hores del dia. L’altre avantatge d’arribar d’hora és que encara no haureu de lluitar amb la calor. Dit això, la Cova Fosca no obre fins a les 9.30 h

Mico a les coves de Batu a Malàisia
Jam Travels / shutterstock.com

Arribada a les coves de Batu

Els viatgers estaran encantats de saber que hi ha diverses opcions per arribar a les coves de Batu des de Kuala Lumpur.

Amb tren: Els trens de rodalies KTM són l’opció més fàcil per arribar a les coves i surten regularment des de l’estació de Kuala Lumpur Sentral fins a l’estació de Batu Caves, amb una durada de 30 minuts. Un bitllet d’anada costa 2,60 RM.

Amb autobús: També és possible utilitzar la xarxa d’autobusos de la ciutat per viatjar a les coves Batu, tot i que el tren és una opció millor i més ràpida. Agafeu l’11/11D des de la parada d’autobús prop del mercat central o l’U6 des de Chow Kit per arribar a les coves.

Per tour: Si preferiu no preocupar-vos pel transport i voleu que us mostrin el lloc, la visita guiada és el camí a seguir. Tot i que són més cars que el transport públic, les visites encara tenen un preu raonable i sovint inclouen altres atraccions culturals de la zona. Podeu reservar una visita guiada a les coves de Batu aquí.

Amb taxi: L’opció més ràpida per arribar a les coves de Batu és amb taxi. Les coves es troben a uns 15 minuts amb cotxe del centre de la ciutat. Els preus depenen de si demaneu al conductor que us esperi, però espereu pagar fins a 40 RM d’anada.

Coves de Batu a Malàisia
faak / shutterstock.com

Pressupostant el vostre temps a les coves de Batu

Quan planifiqueu un viatge a les coves de Batu, sens dubte voldreu saber quant de temps reservar en el vostre itinerari a Kuala Lumpur. La majoria dels visitants troben que de dues a quatre hores us permeten experimentar el lloc còmodament. Tanmateix, assegureu-vos de pressupostar més temps si voleu fer el Tour d’aventura a la cova fosca perquè pot durar diverses hores per si sol.

Costos d’entrada a les coves de Batu

Una de les moltes raons per les quals les coves Batu són populars entre els turistes és que no hi ha tarifa d’entrada al complex del temple principal, tot i que és possible fer una donació. Això vol dir que si us enganxeu a la cova principal, només us haureu de preocupar pel cost d’anar i tornar.

Tanmateix, no totes les parts del lloc tenen accés gratuït. Cadascuna de les coves més petites, com ara la cova Ramayana i la cova fosca, té la seva pròpia entrada petita. L’entrada a la cova del Ramayana costa 5 RM, mentre que l’excursió més barata per la cova fosca és de 35 RM. L’avantatge de les entrades individuals per a cada cova lateral és que pots decidir quant vols veure mentre hi ets.

Interior de la cova del Ramayana al complex de les coves de Batu - Kuala Lumpur, Malàisia
Leonid Andronov / shutterstock.com

Consells per visitar les coves de Batu

Per ajudar-vos a treure el màxim profit de la vostra experiència, aquí teniu alguns consells addicionals per visitar les coves de Batu.

1. Prepareu-vos per al clima càlid

A menys que visiteu al matí, podeu esperar almenys un clima càlid i humit, si no francament sufocant. Per tant, cal que vinguis preparat, sobretot perquè pujaràs per una escala gigantesca. Això vol dir que voldreu portar una ampolla d’aigua per mantenir-vos hidratat i tenir una protecció solar adequada.

2. Vesteix amb modestia

Una cosa que és important recordar és que les coves Batu són un lloc de culte actiu. Això vol dir que es recomana als visitants que mostrin respecte vestint-se de manera modesta i amb roba que cobreixi les espatlles i els genolls.

3. Compte amb els micos

Quan visiteu el complex del temple, teniu pràcticament la garantia de trobar-vos amb la població de micos macacs que acullen les coves Batu. Típics per als micos a les atraccions turístiques, aquests micos són coneguts pel seu comportament entremaliat, així que el millor és mantenir la guàrdia alta quan els esteu al voltant. No és estrany que els micos robin coses com ampolles d’aigua als turistes i fins i tot mosseguen els que no renuncien als objectes que estan intentant prendre.

Vista impressionant sobre el terrat del temple hindú a la cova de Batu, Malàisia.
Shemyakina Tatiana / shutterstock.com

Les millors coses per fer a les coves de Batu

Ara que esteu completament preparats per dirigir-vos a les coves Batu de Kuala Lumpur, mirem com aprofiteu al màxim el vostre temps allà. En lloc de cobrir cada petita part del complex del temple de Batu Caves en detall, ens centrarem en les millors vistes.

1. Estàtua de Lord Murugan

És impossible perdre’s l’estàtua de Lord Murugan quan arribeu a les coves de Batu. Al cap i a la fi, és una estàtua daurada magnífica i altíssima que es troba just a l’entrada del complex. Amb 42,7 metres (140 peus), aquesta és l’estàtua més alta del món de la deïtat hindú i s’ha convertit en la imatge icònica del lloc, tot i que només es va afegir el 2006. La construcció de l’estàtua de Murugan va implicar 300 litres (90 galons) de pintura daurada, 250 tones d’acer i 1.500 metres cúbics (52.972 peus cúbics) de formigó.

2. Escala de la cova

A la base de l’estàtua de Murugan hi ha una gran plaça amb llargues barreres metàl·liques que condueixen a l’entrada del lloc, on una gran escala porta els visitants i els pelegrins a les coves de Batu i el seu temple. Construïdes originalment amb fusta l’any 1920, les 272 escales es van substituir més tard per unes de formigó per gestionar millor el trànsit pesat.

L’escala empinada, situada contra la roca calcària i una vegetació exuberant, ha estat durant molt de temps un lloc de fotografia popular. No obstant això, el 2018, les escales es van pintar de manera vibrant, provocant força enrenou a les xarxes socials amb el seu nou aspecte i fent que el complex sigui encara més fotogènic.

Coves de Batu a Malàisia
gracethang2 / shutterstock.com

3. Cova del Temple

Pugeu la gran escala llarga per arribar a la boca de la cova del temple, el cor del complex de les coves de Batu. Entreu a la cova del temple i de seguida us adonareu de la gran massa que és realment aquesta gran caverna, amb un sostre que s’alça a uns 90 metres (295 peus) per sobre vostre.

La cova inclou diversos santuaris hindús, així com restes d’edificis antics tallats a les parets. A l’extrem més llunyà hi ha un altre conjunt d’escales, afortunadament més petit, cap a una segona caverna a l’aire lliure. Aquí, a la caverna superior, hi ha el temple Sri Valli Deivanai, dedicat a l’esposa de Murugan. És aquesta vista del temple envoltat d’alts murs de pedra amb la llum del dia que fa que valgui la pena pujar.

4. Cova fosca

Tornant a baixar per l’escala massiva, trobareu una zona d’aturada al punt mitjà que condueix a l’entrada de la Cova Fosca. Com el seu nom indica, la cova fosca no està il·luminada com la cova del temple i és coneguda per la seva vida salvatge, formacions rocoses i activitats d’aventura.

Per preservar l’ecosistema de la cova, les visites es limiten a visites guiades, amb dues opcions diferents disponibles. El recorregut més curt de 45 minuts us porta a la cova guiat per fars per veure formacions rocoses, els ratpenats residents i potser fins i tot una aranya trampa. Pel que fa al recorregut més llarg, ofereix la possibilitat d’anar a fer espeleologia i esprémer per algunes de les seccions més estretes de la cova. El recorregut més llarg dura diverses hores i només està disponible si es reserva amb antelació.

5. Cova del Ramayana

Una darrera cova que val la pena visitar és la cova del Ramayana. Trobada a 100 metres (328 peus) a l’esquerra de l’entrada quan arribeu per primera vegada, la cova es pot trobar al costat de la gran estàtua verda del déu hindú Hanuman que hi ha a l’exterior. Tot i que la cova del Ramayana és molt més petita i més baixa que la cova del temple, omple l’espai amb innombrables estàtues, santuaris i colors per oferir alguna cosa completament diferent a la resta del complex. També hi trobareu molts menys visitants, cosa que dóna a la cova un ambient més tranquil.

Thaipusam, un festival vibrant i colorit celebrat pels hindús, és un moment de devoció, sacrifici i acció de gràcies, dedicat al déu hindú Murugan.  Kuala Lumpur, Malàisia
Reggie Lee / shutterstock.com

6. Escalada en roca

Sovint no sentiu parlar de l’escalada en roca als llocs religiosos, però és fàcil afegir-ho a la vostra visita a les coves Batu. Gràcies als turons aspres i extensos de pedra calcària al voltant de les coves, la zona s’ha convertit en un lloc força popular entre els escaladors. La majoria de les moltes vies d’escalada es troben al vessant nord-est del turó, davant de l’entrada del temple. De nou, aquesta és una activitat que millor s’organitza amb antelació, ja sigui amb un recorregut o després de demanar consell als escaladors locals.

Així que aquí ho teniu, una guia completa sobre què esperar quan afegiu les coves de Batu al vostre itinerari de Malàisia. Ara hauríeu de poder veure per què és un dels millors llocs per visitar a Malàisia i per què no us el voleu perdre.

Wisata

Tinggalkan Komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *